当前位置:首页 » 英语阅读 » 仁爱版中考英语任务型阅读题

仁爱版中考英语任务型阅读题

发布时间: 2021-01-14 06:04:27

A. 做英语任务型阅读 和选择性阅读的技巧(详细点) 为了中考啊

首先在做阅读题的时候、要把单词弄懂、现在我们在做阅读题的时回候、有好多单词不会、就要答根据前后文章来理解、理解懂了、不管做什么题就好弄了、所以现在光是学课本上的单词不行、还要学习更多的、这样以后做阅读题就好办了、

B. 中考英语任务型阅读字数超了怎么扣分

1.认真审题来,读懂题意由于题目要源求形式多样,在同一篇阅读材料中会要求完成不同的任务,因此解题前要先明确任务,做到心中有数。 2.快速阅读,掌握大意在做题时要快速扫视一下文章的大意,然后结合前面的题目的要求,大致明白所要完成的任务。 3.细读题目,完成任务在明白题意和文章意思的基础上,仔细阅读后面的题目要求,在原文找出问题题干所包括的信息部分,这样就可以快速准确地抓住有效信息,确保答题的准确性。如果是根据英文释义写单词的题,则一定要确保所填的单词来源于原文,切不可脱离原文,随意发挥。 4.复读文章,核实任务在初步完成所要求的任务以后,学生必须再仔细阅读所提供的短文,结合题意、文章和文后提供的任务信息、认真核实任务以保证答题正确。 5.注意读写结合任务型阅读不仅考查学生阅读理解层面的能力,更加注重考查学生“写”的能力。若是写单词,则要注意拼写正确,词形、词性有无变化,是否需要大写;若所要完成的是短语或句子成分,则需谨慎对待,依据所给题干分析要完成的是什么句子成分,需用什么样的表达方式,不可简单草率地将文中信息直接挪用。

C. 中考英语有关于阅读理解,完形填空,任务型阅读的有什么好的书可以推荐

奔腾英语 阅读周计划 天利 红魔英语 薄冰英语 我用过不错 (我是英语专业的)有英语问题可以一起交流

D. 英语中考的完形填空,阅读和任务型阅读的答题技巧

完型 先粗读一边,了解主题内容,在仔细阅读,作答;阅读都是先看一个问题,读文章,在文中找到出处,作答;在看另一个问题,读文章,作答。每篇阅读理解不宜花费过长时间。最少少于10分钟。任务型阅读也是先看问题,带着问题读文章。

E. 重庆中考英语任务型阅读练习题

专项练笔:
阅读短文,根据其内容回答问题。
A
One cool April 22 morning, people started the day as usual. Yet it was not a normal day. What’s so special about April 22? The answer is simple. It is Earth Day. People all over the world celebrate this important day. The idea of having a special day to celebrate Earth began in the 1960s. Life was very different then. Few people talked or even thought about the environment. Most people had no idea how dirty our air and water were.
On April 22, 1970, twenty million (百万) Americans joined the first Earth Day activities. They showed that people really did want to do something about the environment. Since then laws have been passed to protect the air, water, land, and animals.
The vehicles such as cars and buses you ride in must pass tests to make sure they don’t cause too much pollution. Thanks to this law, cars today release (排放) about half as many bad chemicals as cars did back in 1970. As a result, the air we breathe is cleaner than it once was.
Rivers and lakes are also cleaner today than they were in the 1970s. It’s a good thing because they needed a lot of help. The Cuyahoga River in Ohio was so polluted that rubbish and oil on the river even caught fire! Today, the river is cleaner. It no longer burns. It’s healthy enough for birds, fish, and other animals.
Now the celebration has spread to other countries. More than 175 countries take part each year.
In 2007, people in China paid much attention to a big problem. People were throwing away 27 million plastic bags a day! People had “Bye-Bye Throwaway Culture Week.” They wanted everyone to see how polluted it was to throw away so many plastic bags. In 2008, China passed new laws against them.
Every April 22, millions get together to clean and protect Earth. They also celebrate how far we have come. Our job is to put this knowledge to work. You can help keep our planet healthy too!

1. Is Earth Day on April 22?
——————————————————————————————————————
2. What caught fire on the Cuyahoga River?
——————————————————————————————————————
3. How many countries take part in the celebration each year now?
——————————————————————————————————————
4. Why did Chinese people have “Bye-Bye Throwaway Culture Week”?
——————————————————————————————————————
5. What the purpose of celebrating the Earth Day?
———————————————————————————————————————

【答案与解析】
1.Yes, it is.
由第一段句“What’s so special about April 22? The answer is simple. It is Earth Day.”可知。
2.Rubbish and oil.
由第四段句子“The Cuyahoga River in Ohio was so polluted that rubbish and oil on the river even caught fire!”可知。
3.More than 175.
由第五段句子“Now the celebration has spread to other countries. More than 175 countries take part each year.”可知。
4.Because they wanted everyone to stop throwing away plastic bags.
由第六段句子“People had “Bye-Bye Throwaway Culture Week.” They wanted everyone to see how polluted it was to throw away so many plastic bags.”
分析归纳可知。
5.To help more people realize the importance of protecting and earth and encourage people to take action.
本题是考查语篇主旨大意,通读全文即结合首尾段可以归纳出答案。

B
The Amazon rainforest is home to millions of different kinds of animals, plants, and birds. Most of the world’s fresh water is here and the forest plants clean the Earth’s air every day.
Chico was born near the Amazon town, Brazil, in 1944 and started working when he was very young. Like the rest of his family, the boy got the money by taking a little rubber from the trees in the forest. (The trees are not hurt when the rubber is taken.) The forest and its people lived together comfortably and peacefully.
But some people think too much about themselves and never think about the future. In 1980, the forest was burned to build roads, houses and factories. Chico was angry; he wanted to save the forest! He talked to the government workers, but they didn’t listen to him. They were still clearing the rainforests to make quick, easy money. “Many voices are stronger than one,” he thought, so Chico held group meetings. He discovered that hundreds of people agreed with him. His hope grew. More people came together to try to stop the work of the forest clearers. Large areas of the forest were saved. Later he traveled to many other countries for international help. People soon became very much interested in this brave Brazilian. In the next few years Chico’s name became famous all over the world. The government of Brazil started making plans to protect large areas of the Amazon rainforest.
But as Chico’s dreams started coming true, someone stopped him in the only possible way. The famous forest fighter was murdered right outside his home on December 22, 1988. Chico’s life was cut short, but his brave new ideas continued in other people. One man changed the world’s ideas. After his death, people around the world sent money to help Chico’s work.

1. Was Chico born in Brazil?
___________________________________________________
2. How did young Chico get money?
___________________________________________________
3. How many things did Chico do after the forest was burned?
___________________________________________________
4. When was Chico murdered?
___________________________________________________
5. What did Chico achieve in his life?
___________________________________________________

【答案与解析】
1. Yes, he was.
由第二段“ Chico was born near the Amazon town, Brazil, in 1944 ”可知。
2. By taking a little rubber.
由第二段“ the boy got the money by taking a little rubber from the trees in the forest.”可知。
3. Three.
由第三段“He talked to the government workers,… held group meetings. …he traveled to many other countries for international help.”可知。
4. On December 22, 1988.
由最后一段“ The famous forest fighter was murdered right outside his home on December 22, 1988”可知。
5. He protected the forest and changed the world’s ideas.
通读全文尤其是最后一段可以分析归纳正确答案。

易错点点拨:
1. 要分析问题类型,注意答非所问。

2. 找准问题的关键信息,答题要简明扼要。

3. 最后拔高题也是归纳题,要全面,切记以偏概全。
(2010 北京)
阅读短文,根据短文内容,从短文的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。有一选项为多余选项。(共8分,每小题2分)
A funny thing happened to my sister Tina last month. She lives in Japan and teaches English. In Japan, people don’t usually wear their outdoor shoes in the house or in school, and a lot of buildings have places for shoes. So her school has a special place for shoes. 1
Tina teaches English in the evening. One Friday, she went to school, and she put her shoes in the shoe box—as usual. Then she had an interesting spoken English class with her students. 2But to her surprise, her shoes weren’t in the box. There was only one pair of those there, and they weren’t her hoes! She had to get home in a hurry. 3
On Monday, at her next English class, her shoes were in a shopping bag on her desk! There was a note that said, “I’m so sorry. I took your shoes by mistake!” 4Somebody felt a lot of shame! She had to get home in a hurry.
A.It’s a shoe box.
B.Tina is my sister.
C.So she put on the shoes and left.
D.After class she got ready to leave.
E.But there was no name on the note.

【答案与解析】
1.A 由第一段句子“So her school has a special place for shoes.”可知。
2.D 由第二段句子“Then she had an interesting spoken English class with her students.
2But to her surprise, her shoes weren’t in the box.”可推知。
3.C 由第二段推断分析及句子“She had to get home in a hurry.”可以推知。
4.E 由短文最后一段即结尾句归纳可知。

(2010 湖南衡阳)
阅读下面短文,从所给A—F六个选项中选出五个正确的选项填空,使短文通顺,内容完整。(共5小题,计10分)
Since last autumn,in Yunnan,and other places in southwest China,there has been very little rain.A serious drought(干旱) hit these places.The 1and is too dry.___1____.And more than 20 million people are having difficulty getting safe drinking water because of the bad drought.The Chinese government has done a lot to solve the water problem.____2___.Other parts of China are helping by giving water,clothes,books and money.Many students and teachers helped in this way,too.A student said,“A bottle of water isn’t much,___3____.”In some areas,farmers are beginning to grow crops that don’t need much water.
Water is very important.Only 1 percent of the world’s water is useful for human beings.This is the fresh water we use every day.There are 669 cities in China.More than 400 cities are short of water.___4___ the world’s population suffers from water problem.When we don’t care of water.we hurt everyone.___5___.Don’t waste water.All of us should try to save more water for future.
A.such as digging wells(井) and so on
B.About one fifth of
C.Crops died before the harvest
D.A bottle of water isn’t useful
E.but thousands of bottles will be of great use
F.It’s time for us to use water in a smarter way

【答案与解析】
1.C 由第一段句子“A serious drought(干旱) hit these places.The 1and is too dry.”可推知。
2.A 由第一段句子“The Chinese government has done a lot to solve the water problem.”可推知。
3.E 由句子“A student said,“A bottle of water isn’t much,___3____.”可知。
4.B 由第二段数字例举可知选B。
5.F 由第二段句子“When we don’t care of water.we hurt everyone.___5___.Don’t wastewater.”可知。

F. 哪些地方中考英语有任务型阅读

哈尔滨,北京,山东,天津都有

G. 中考英语填表格任务型阅读和首字母填空的专项训练

现在英语中考题也是出的越来月活,不过是万变不离其宗,这类题型你从光华鼎力的网站找找吧,那里给类题型都很多。

H. 中考英语综合复习怎样讲任务型阅读理解最有效

阅读理解题的答题方法和技巧研究这里推荐几种常用的答题的方法,供大家参考。1、先看文章后做题。这是我们在做题的时候最一般的方法,也有人称之为顺读法。过程是这样的,先看文章,可用较快的速度看。不过,虽不需要句句、词词完全精确地翻译出来,但对于文章的理解也要到位,否则对以后的做题不利。不过,如果发现文章有一定的难度,在理解上有一定的困难,则可以先掌握其主要信息,理顺文章的思路,再看短文后的题目。有时你会惊喜地发现,一些在读文章时并没有完全理解的地方,在看到提问时反而能理解清楚了。2、先看题目再做题。这种方法主要用于做那些对你有一定难度的文章。你可以先看题目,然后反复回看该题所涉及到的文章中的段落,努力找出正确答案。3、运用自己所学到的知识答题。这种方法对于科技小品、人物介绍、历史故事等有一定的效果。当你并不完全理解文章所表达的意思,但你却知道文章表达的是什么方面的内容时,不妨利用你已知的知识进行猜测,也许这也是一个可以尝试的方法。4、猜测法。在做阅读理解题时,猜测也是一种能力。同样一篇高难度的文章,对于一些学生来讲简直不知道该如何下手做题才好,但对于另一些同学来说,他们能利用自己已有的语言及生活知识,根据上下文进行逻辑推理,迅速排除逻辑有误的选项,找出最有可能的选项。当然,方法的使用也是建立在你一定量的训练的基础上的,想不通过辛勤的劳动而找到一种万能的解题方法,这只能是徒劳的。 III. 如何进行阅读理解的训练和复习这里,请同学们注意一下平时的阅读训练和考试时的做题方式的不同。平时阅读训练的过程一般可分三步,即选材、阅读和总结。1、选材。英语文章都可以作为英语阅读材料,但不是所有的文章都适合你现在来阅读,太容易的和太难的文章都不会给你带来较多的帮助,相反,有时甚至还会使你失去阅读的兴趣。因此,你可以选择与你学习的程度(即现在你所学的教科书上的课文的程度)相配套的阅读文章,它们可从你平时的练习册以及各类考卷的阅读理解题中找到。这些文章篇幅不大,阅读过程中还可以逐步培养自己的应试能力。当然,为了能提高自己的阅读兴趣,你也不妨阅读一些记篇幅较长、语言浅显的故事、小说一类,甚至英文报刊及网络上的英文新闻等,但它们只能作为泛读材料,即只作阅读而无需费时去总结语言知识。题材要多样化,当然,在开始阅读时,仍可以自己的兴趣为主。2、阅读。如果阅读材料有标题,你在阅读前不妨先猜测一下本文会谈些怎样的内容,这样做能使你较快地进入阅读材料所提供的语言环境中。一些同学在阅读前会对自己的阅读过程作一个时间的规范,这样做很好,因为,高考英语对考生的阅读速度和准确性同时提出了相当的高的要求。但千万不要为自己所规范好的时间所累,因为,你所选的文章有容易也有难,而文章的难易只有在你读了之后才能知道。因此你预先规范的时间只能作为你阅读过程中的参考,却不能受其束缚,更不能仅为时间而阅读。现在你可以读你的这篇选好的阅读材料了。这是你的第一遍阅读,注意,即使这是第一遍,你也一定要做到认真、周密,争取一步到位。在这第一遍阅读的时候,你不宜多作回读而影响阅读的速度,也不要反复地翻查词典而影响你对文章的连贯的理解,对于一些陌生的词或词语要尽量通过上下文去揣摩其意思,因为这也是培养阅读能力的一个方面。文章已读完了一遍,现在你应直接做文章之后的问答题以检查一下你对文章理解的情况。做完题目后应该马上核对答案,并找出自己出错的原因。这对于提高你今后的答题能力是相当有帮助的。3、总结。总结的第一步就是重新阅读文章。这一步是必不可少的,可许多同学却总是省略这一步。在做第二遍的阅读时,你应该做到比读第一遍时更加认真细致,遇到不认识的词语可查词典,读到难词难句时,你还可以停下来想一下,无法解答的一些难句和问题也可以请教同学和老师。总结的第二步则是认真做阅读笔记。笔记应记下你所阅读文章的一些基本信息如题目、出处(即在哪一本书或练习册上找到)等,以方便你今后的查阅,同时也可以记下你的阅读速度以及你答题的成绩。笔记更应该记你阅读中所接触到的语言知识。所记的语言知识可以是新的,如第一次接触到的生词和词语或者是已学过的单词或词组的新的用法等,也可以是已学过的而你认为很有必要再强调一下的。文中的一些有句型、语法特点的句子以及你认为有意义、能够扩充你的知识或丰富你的思想和生活语汇的句子不妨也摘抄下来,以便日后反复诵读。 在你做了上述总结的两步之后,你还应该把整篇文章朗读一两遍,以加强对文章和语言知识的理解和记忆。阅读能力的提高是一个渐进的过程,任何人都不要奢望自己的阅读能力能在一朝一夕之间就达到高超的水平。阅读能力决定于多方面,如词汇量、语言知识积累程度、语法及句子结构分析的能力以及非语言知识的知识面等,甚至一个人当时当地的情绪有时也在一定程度上左右着阅读水平的发挥。大量的、有良好方法的阅读训练能使你克服许多不足,从而提高你的阅读水平。

热点内容
高中英语教师听力教学反思 发布:2021-01-18 18:33:57 浏览:612
六级英语优秀自我介绍 发布:2021-01-18 18:32:55 浏览:990
英语写作培训班成都 发布:2021-01-18 18:31:43 浏览:377
泰州哪里英语培训 发布:2021-01-18 18:30:44 浏览:588
平顶山英语培训哪个好 发布:2021-01-18 18:30:44 浏览:171
高职英语写作大赛攻略 发布:2021-01-18 18:30:38 浏览:352
英语写作海报体裁格式 发布:2021-01-18 18:29:56 浏览:541
初中经英语写作万能句型 发布:2021-01-18 18:28:34 浏览:507
合肥英语培训那家好 发布:2021-01-18 18:27:37 浏览:248
六级英语阅读词汇 发布:2021-01-18 18:26:57 浏览:993